Ιερά Λείψανα

Ιερά Λείψανα Αγίας Αναστασίας

Ιερά Λείψανα Αγίας ΑναστασίαςΣτην Ιερά μας Μονή ανήκουν η τιμία Κάρα της Αγίας και μέρος από το δεξιό πόδι της τα οποία και εκλάπησαν το Πάσχα του 2012 από το σημείο που φυλάσσονταν. Απέμεινε ένα μικρό τεμάχιο λειψάνου της.

Περισσότερα

Ιερό Σκήνωμα Αγίου Θεωνά

Ιερό Σκήνωμα Αγίου ΘεωνάΣτο δεξιό κλίτος του Καθολικού της Ιερής Μονής, βρίσκεται η ιερή Λάρνακα με άφθαρτο το ιερό σκήνωμα του Αγίου Θεωνά που από το 1541 ο σεπτός Ιεράρχης αναπαύεται στον τόπο πού τόσο αγάπησε.

Περισσότερα

 

Αγίου Ιακώβου Γέροντα, Ιακώβου Διακόνου & Διονυσίου Μοναχού

Ιερά Λείψανα Αγίου Ιακώβου Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής φυλάσσονται οι κάρες των τριών Οσιομαρτύρων, Αγίου Ιακώβου του Γέροντα, Ιακώβου του Διακόνου και Διονυσίου του Μοναχού.

Περισσότερα

Ιερά Λείψανα Αγίου Ανδρέα

Ιερά Λείψανα Αγίου Ανδρέα Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής φυλάσσονται και τίθενται προς προσκύνηση, τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα.

Περισσότερα
  • Ο Άγιος Ανδρέας
  • Φωτογραφίες

Θα πρέπει να ξέρεις

Ήταν Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου του 2012, ξημερώματα Δευτέρας... Άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας αφού διέρρηξαν πέντε πόρτες σπάζοντας 15 κλειδαριές. Το πρωί οι πατέρες έντρομοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πάρει την Τιμία Κάρα της Αγίας και μία Λειψανοθήκη που περιείχε το δεξί πόδι της. Αφαίρεσαν ακόμη δύο λειψανοθήκες που περιείχαν Ιερά Λείψανα της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Μοδέστου και της Αγίας Παρασκευής. Άρπαξαν επίσης έναν σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και έσπασαν το παγκάρι, παίρνοντας όσα χρήματα περιείχε. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί κλοπή αλλά απαγωγή. Τα Ιερά Λείψανα για εμάς έχουν ζωή, είναι ζωντανά!

Από την ημέρα της αρπαγής τους το μοναστήρι βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η απώλεια είναι τεράστια, η θρησκευτική αξία ανεκτίμητη. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου ανήκουν.