Αγίου Αντωνίου & Μαρίνης

Στη σημερινή θέση του Ναού, υπήρχε παλαιό εξωκκλήσι του 18ου αιώνος, Βασιλική μονόκλιτη, δίχωρη, που κατεστράφη από τη πυρκαγιά του 1993 και η οποία κατέκαψε τον ορεινό όγκο της Ιεράς Μονής. Η Ιερά Μονή διεσώθη θαυματουργικά.

Το 2004 κτίσθηκε εκ βάθρων και ευπρεπίστηκε ο περιβάλλων χώρος επί ηγουμενίας  Μητροπολίτου Μιλήτου Αποστόλου.

Εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου στη μνήμη του Αγίου Αντωνίου και στις 17 Ιουλίου στη μνήμη της Αγίας Μαρίνας.

Θα πρέπει να ξέρεις

Ήταν Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου του 2012, ξημερώματα Δευτέρας... Άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας αφού διέρρηξαν πέντε πόρτες σπάζοντας 15 κλειδαριές. Το πρωί οι πατέρες έντρομοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πάρει την Τιμία Κάρα της Αγίας και μία Λειψανοθήκη που περιείχε το δεξί πόδι της. Αφαίρεσαν ακόμη δύο λειψανοθήκες που περιείχαν Ιερά Λείψανα της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Μοδέστου και της Αγίας Παρασκευής. Άρπαξαν επίσης έναν σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και έσπασαν το παγκάρι, παίρνοντας όσα χρήματα περιείχε. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί κλοπή αλλά απαγωγή. Τα Ιερά Λείψανα για εμάς έχουν ζωή, είναι ζωντανά!

Από την ημέρα της αρπαγής τους το μοναστήρι βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η απώλεια είναι τεράστια, η θρησκευτική αξία ανεκτίμητη. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου ανήκουν.