Αγίας Τριάδος

Βρίσκεται στο παλαιό μετόχι της Μονής, κοντά στον οικισμό, όπου υπήρχε παλαιότερο εξωκκλήσι τιμώμενο κι ’αυτό επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος.

Κτίστηκε σε παρακείμενο μέρος το 1967 επί ηγουμενίας του πατρός Αποστόλου Δημελή, μετέπειτα γενόμενου Μητροπολίτου Ρόδου και ανακαινίστηκε εκ βάθρων το 2014 επί ηγουμενίας Αποστόλου, Μητροπολίτου Μιλήτου.

Εορτάζει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Θα πρέπει να ξέρεις

Ήταν Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου του 2012, ξημερώματα Δευτέρας... Άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας αφού διέρρηξαν πέντε πόρτες σπάζοντας 15 κλειδαριές. Το πρωί οι πατέρες έντρομοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πάρει την Τιμία Κάρα της Αγίας και μία Λειψανοθήκη που περιείχε το δεξί πόδι της. Αφαίρεσαν ακόμη δύο λειψανοθήκες που περιείχαν Ιερά Λείψανα της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Μοδέστου και της Αγίας Παρασκευής. Άρπαξαν επίσης έναν σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και έσπασαν το παγκάρι, παίρνοντας όσα χρήματα περιείχε. Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί κλοπή αλλά απαγωγή. Τα Ιερά Λείψανα για εμάς έχουν ζωή, είναι ζωντανά!

Από την ημέρα της αρπαγής τους το μοναστήρι βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η απώλεια είναι τεράστια, η θρησκευτική αξία ανεκτίμητη. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου ανήκουν.