Μιλήτου Απόστολος: ''Κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα να κατακρίνουν την Αγία Σύνοδο''

07 Δεκ 16
από Romfea.gr | Αιμίλιος Πολυγένης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, τελέστηκε χθες, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία ο ναός ήταν κατάμεστος από πληθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο τον Θαυματουργό. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την ζωή του Αγίου Νικολάου.

Επίσης ο κ. Απόστολος αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Αγίου Νικολάου στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, τονίζοντας ότι "ο Άγιος υπήκουσε την φωνή της Εκκλησίας και συμμετείχε στην Σύνοδο, στην οποία και ενώπιου του Ιερού Σώματος των Αρχιερέων κατέθεσε τις αντιρρήσεις του και τις απόψεις του." Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Μιλήτου αναφέρθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, υπογραμμίζοντας πως "κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα το ότι δεν μετείχαν στην Μεγάλη Σύνοδο, η θεωρούν υποχρέωση το να κατηγορούν και να κατακρίνουν τις αποφάσεις, δίχως να έχουν εκκλησιαστική και θεολογική επιχειρηματολόγια."